.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Een nieuw rieten dak

Met een lange levensduur

Een rieten dak op uw nieuwbouwwoning geeft een woning een stijlvolle uitstraling. Steeds vaker kiezen architecten en opdrachtgevers voor een rieten dakbedekking in hun ontwerp. Uw nieuwbouwwoning krijgt een schitterende en stijlvolle uitstraling. Wij kunnen uw woning voorzien van een klassieke kap, maar riet leent zich ook uitstekend voor de meest uiteenlopende moderne ontwerpen.

Tegenwoordig is 80% van de nieuwbouw daken uitgevoerd als een schroefdak, meestal in combinatie met een isolerend dak element.

Een schroefdak biedt voordelen zoals:
- Goed isolerende eigenschap
- Uitstekende brandwerende eigenschappen
- Schoon afgewerkte binnenzijde

Meer informatie over traditionele- en schroefdaken op uw nieuwbouwwoning kunt u ook vinden op de site van de
Vakfederatie Rietdekkers.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers waarbij wij zijn aangesloten. De Vakfederatie Rietdekkers stelt en bewaakt, onder andere, kwaliteitseisen voor het rieten dak.

Naast het riet dekken kunnen wij ook andere bouwkundige werkzaamheden uitvoeren zoals het plaatsen van dakramen, dakkapellen, boeiboorden, schroefdakplaten en isolatiedakelementen.

Van pannen naar riet

Denkt u er al een tijdje over na om uw oude pannendak te laten vervangen voor een rieten dak? Een rieten kap geeft uw woning meer uitstraling en zorgt voor een aanzienlijk stijgende verkoopwaarde van uw woning.

Wellicht vraagt u zich af om het mooi staat en technisch haalbaar is. Voor een rieten dak is de juiste onderconstructie nodig. Ook de dakopbouw is van belang en de hellingshoek moet stijl genoeg zijn. Laat u door ons adviseren over de mogelijkheden.

Niet ieder dak is geschikt voor riet

We kijken zorgvuldig naar de hellingshoek. 45 graden is hierbij een ideaal uitgangspunt. Hoe stijler het dak, hoe korter de droogtijd. Hoe korter te droogtijd, des te langer het dak mee zal gaan. Daarnaast speelt de mate van onderhoud een rol. We vertellen u er hier graag wat meer over.

Voldoet uw kap niet? 

Doorgaans kunnen wij door middel van enkele aanpassingen uw dak geschikt maken voor riet. Nadat we samen een plan hebben gemaakt kunt u een vergunning aanvragen voor het rieten dak.

Sinds de invoering van het Bouwbesluit in 1995 is dit het heel simpel geworden. Het Bouwbesluit kent slechts één beperkende maatregel. In het Bouwbesluit 2003 artikel 2.85 wordt bepaald dat objecten gebouwd binnen 15 meter van de perceelgrens geen brandbare dakbedekking mogen hebben. Een rieten dak met een brandvertragende coating of sprinkler installatie voldoet hieraan.
In de praktijk is de welstandscommissie de enige instantie die soms opmerkingen maakt en/of nadere eisen stelt aan de dakbedekking. Bij de Vakfederatie Rietdekkers zijn sinds de invoering van het Bouwbesluit geen panden bekend die tegengehouden zijn door regelgeving van de overheid. 

Als u de vergunning hebt ontvangen kunnen wij starten met de werkzaamheden aan uw dak. De pannen worden verwijderd en afgevoerd. Vervolgens maken wij de onderconstructie geschikt voor het rieten dak. Indien gewenst plaatsen wij bijvoorbeeld een dakkapel of één of meerdere dakramen. Daarna kunnen we starten met rietdekken, het echte zichtwerk.

Mensen vragen zich vaak af of het brandgevaar groter is bij een rieten dak ten opzichte van een pannendak. Goed nieuws: met de juiste onderconstructie heeft een rieten dak hetzelfde brandgedrag als een pannendak.

                            
dakramen.rietendak.anneschipper.schoonrewoerd

Dakramen en dakkapellen

Naast het rietdekken van uw woning bieden wij ook de mogelijkheid dakramen en dakkappellen te plaatsen. Uiteraard onder dezelfde hoogstaande kwaliteit als het rietdekken.

Anne Schipper rietdekkersbedrijf leerdam en omstreken

Zonnepanelen op uw rietendak

Wij kunnen u alles uit handen nemen en ervoor zorgen dat uw rieten dak wordt voorzien van zonnepanelen.

De beste wijze om zonnepanelen op het rieten dak te plaatsen is door deze in te werken in het riet. In het dakvlak komt dan een uitsparing die opgevuld wordt met de panelen. Onder de panelen moet een voorziening getroffen worden om de constructie waterdicht te maken. Daarnaast is het van belang om de panelen zo vrij als mogelijk van het riet in te werken. De panelen kunnen dan optimaal ventileren wat het rendement van de panelen ten goede komt.

Neem vrijblijvend contact op
schuur

De beste kwaliteit,

Voor jarenlang plezier.

De levensduur van een rieten dak wordt bepaald door de gebruikte materialen, de hellingshoek, het onderhoud en het vakmanschap van de rietdekker. We werken met de beste kwaliteit riet, zodat u jarenlang plezier zult hebben van uw rieten dak.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

CONTACTGEGEVENS

Schaikseweg 76,
4143 HH Leerdam

06 223 803 88
info@anneschipper.com

BTW NL002117947B20

Algemene Voorwaarden

OVER ANNE SCHIPPER

Anne Schipper rietdekkers- en timmerbedrijf is gespecialiseerd in rieten daken en houtbouw. Met passie voor ambacht.

Delen

© Anne Schipper 2024 | Realisatie en ontwerp Janine Ontwerpt