.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
anne schipper in herwijnen nieuwbouw

De projecten van Anne

Met gepaste trots aan u gepresenteerd

We hebben ruime ervaring in het aanbrengen van rieten daken. Het uitgangspunt bij alle gerealiseerde projecten is het leveren van kwaliteit. Met gepaste trots presenteren we daarom ons vakwerk met onderstaande projecten. Zelf zijn wij uiteraard enthousiast over ons werk maar we laten graag onze klanten aan het woord. Wellicht ben u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? 

                            

Projecten

Bekijk een aantal van onze projecten

Nieuwbouw rieten kap

Herwijnen

Deze woning is nieuw gebouwd en afgewerkt met een rieten dak inclusief een aluminium composiet nok. Deze nok past mooi bij de moderne stijl van de woning.

Renovatie rieten kap

Hei- en Boeicop

Het rieten dak van de monumentale boerderij was toe aan vervanging. De tradionele open kapconstructie is ingeruild voor een brandveilige gesloten kapconstructie: een schroefdak. Ook zijn er nieuwe muurplaten gelegd. Omdat het een monumentaal pand betreft moet alles in orginele staat blijven. Het timmerwerk had om deze reden een hoogteverschil van soms wel dertig centimeter.

Renovatie rieten kap

Rhenoy

De eigenaren van deze woonboerderij renoveren hun complete woning en zochten een goede rietdekker die de klus sámen met hen wilde klaren.
Eerst hebben we geholpen met het verwijderen van het oude rieten dak. Daarna zijn ze zelf aan de slag gegaan om de oude kapconstructie te renoveren. Waarbij wij hebben mee gedacht en de nodige uren hebben mee getimmerd. Vervolgens is er op het gehele achterhuis een nieuw rieten dak gelegd met een prachtige raampartij.

Zwembadoverkapping

Culemborg

Deze exclusieve overkapping hebben we voorzien van een rieten dak afgewerkt met nokvorsten in cement. Dat is nog eens goed vertoeven in de zomer!

Renovatie rieten kap

Hagestein

Een leuke klus aan de Everstein. We sloopten de traditionele houten constructie en maakten een nieuw brandwerend schroefdak. Met een nieuw rietpakket kan dit dak weer jaren mee!

Renovatie rieten kap

Schoonrewoerd

Het rieten dak was echt aan vervanging toe, de eigenaar had zelfs last van lekkage. We renoveerden de traditionele open kap en voorzagen het dak van nieuw riet.

Renovatie rieten kap

Schoonrewoerd

De traditionele niet geïsoleerde open constructie hebben we vervangen door een goed geïsoleerd schroefdak, een methode om tevens het risico op brandverspreiding te beperken. Vervolgens hebben we het dak gedekt met nieuw riet voor jaren warm woonplezier!

Renovatie rieten kap

Leerdam

De traditionele open dakconstuctie hebben we gedeeltelijk vervangen en voorzien van een nieuw rieten dak. De andere zijde hebben we verdreven: het riet wordt hierbij terug getrokken, we hebben er voldoende nieuw riet bijgestopt, het binddraad weggewerkt in het dak en aangetrokken. Vervolgens werkten we alles netjes strak af.

Onderhoud rieten kap

Schoonrewoerd

Om een renovatie uit te stellen verrichten we een eerste onderhoudsbeurt aan het rieten dak. De toplaag is hierbij een paar centimeter afgeschoren en waar nodig wat slechte plekken bijgewerkt. Vervolgens klopten we het rieten dak netjes strak en spoten we het dak in tegen algen- en mosgroei.

Buitenverblijf

Schoonrewoerd

We realiseerden een buitenverblijf (inclusief een gedeelte schuur voor tuingereedschap) waar kan worden genoten van de nazomers maar waar ook in het voorjaar al snel gebruik van kan worden gemaakt. Er is een schroefpaalfundering toegepast waar het geheel op vast staat. De afwerking is met onder andere potdekselplanken, een steellook kozijn en schuifdeuren met glas.

CONTACTGEGEVENS

Schaikseweg 76,
4143 HH Leerdam

06 223 803 88
info@anneschipper.com

BTW NL002117947B20

Algemene Voorwaarden

OVER ANNE SCHIPPER

Anne Schipper rietdekkers- en timmerbedrijf is gespecialiseerd in rieten daken en houtbouw. Met passie voor ambacht.

Delen

© Anne Schipper 2024 | Realisatie en ontwerp Janine Ontwerpt