.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

De projecten

Met gepaste trots aan u gepresenteerd

We hebben ruime ervaring in het aanbrengen van rieten daken en het bouwen van onder andere schuren en veranda’s. Het uitgangspunt bij alle gerealiseerde projecten is het leveren van kwaliteit. Met gepaste trots presenteren we daarom ons vakwerk met onderstaande projecten. Zelf zijn wij uiteraard enthousiast over ons werk maar we laten graag onze klanten aan het woord. Wellicht ben u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? 

                            

Recente projecten

Bekijk een aantal van onze projecten

Renovatie rieten kap

Hagestein

Is het geen plaatje, deze woning aan de Everstein? We sloopten de traditionele houten constructie en maakten een nieuw brandwerend schroefdak. Met een nieuw rietpakket kan dit dak weer jaren mee!

Buitenverblijf

Schoonrewoerd

We realiseerden een buitenverblijf (inclusief een gedeelte schuur voor tuingereedschap) waar kan worden genoten van de nazomers maar waar ook in het voorjaar al snel gebruik van kan worden gemaakt. Er is een schroefpaalfundering toegepast waar het geheel op vast staat. De afwerking is met onder andere potdekselplanken, een steellook kozijn en schuifdeuren met glas.

Renovatie rieten kap

Schoonrewoerd

Het rieten dak was echt aan vervanging toe, de eigenaar had zelfs last van lekkage. We renoveerden de traditionele open kap en voorzagen het dak van nieuw riet.

Renovatie rieten kap

Schoonrewoerd

De traditionele niet geïsoleerde open constructie hebben we vervangen door een goed geïsoleerd schroefdak, een methode om tevens het risico op brandverspreiding te beperken. Vervolgens hebben we het dak gedekt met nieuw riet voor jaren warm woonplezier!

Schuur

Werkendam

In Werkendam hebben we een aantal losse schuurtjes afgebroken om daarvoor in de plaats deze prachtige eyecatcher terug te bouwen. We maakten een robuuste betonvloer en vlinderden tot in de late uurtjes om de vloer mooi en strak te krijgen. Dat is gelukt. De onderzijde van de muren zijn gemetseld en voor de wanden gebruikten we potdekselplanken. Verder werkten we veel met duurzaam Douglas hout voor een sfeervolle uitstraling. Van losse schuurtjes tot een prachtige, ruime schuur met grote deuren, een mooi resultaat. 

Renovatie rieten kap

Schoonrewoerd

Een gedeelte traditionele open dakconstructie hebben we vervangen en het dakvlak hebben we voorzien van een nieuw rieten dak. Het rieten dak op de andere zijde van woning was nog niet toe aan vervanging maar hebben we voorzien van een onderhoudsbeurt.

Paardenstal

Werkendam

De paarden op deze manege kregen deze mooie stal. De betonnen vloer is gevlinderd, super strak! De borstwering van de stal  hebben we gemetseld en voor de wanden gebruikten we zwarte potdekselplanken.

Renovatie rieten kap

Leerdam

De traditionele open dakconstuctie hebben we gedeeltelijk vervangen en voorzien van een nieuw rieten dak. De andere zijde hebben we verdreven: het riet wordt hierbij terug getrokken, we hebben er voldoende nieuw riet bijgestopt, het binddraad weggewerkt in het dak en aangetrokken. Vervolgens werkten we alles netjes strak af.

Onderhoud rieten kap

Schoonrewoerd

Om een renovatie uit te stellen verrichten we een eerste onderhoudsbeurt aan het rieten dak. De toplaag is hierbij een paar centimeter afgeschoren en waar nodig wat slechte plekken bijgewerkt. Vervolgens klopten we het rieten dak netjes strak en spoten we het dak in tegen algen- en mosgroei.

Onderhoud hooiberg

Rumpt

We mochten deze mooie hooiberg opknappen. We verdreven het dak: het riet wordt hierbij terug getrokken, er wordt voldoende nieuw riet bijgestopt, het binddraad wordt weggewerkt in het dak en aangetrokken. Vervolgens werkten we het geheel netjes strak af.

Klantverhalen

                   

CONTACTGEGEVENS

Prinses Amaliastraat 3,
4145 KX Schoonrewoerd

06 223 803 88
info@anneschipper.com

BTW NL002117947B20

Algemene Voorwaarden

OVER ANNE SCHIPPER

Anne Schipper rietdekkers- en timmerbedrijf is gespecialiseerd in rieten daken en houtbouw. Met passie voor ambacht.

Delen

© Anne Schipper 2021 | Janine Ontwerpt